A TÁRLATRÓL


A Boszorkánymúzeum betekintést ad a régi korok letűnt világába, amikor az emberek még sokkal nagyobb összhangban éltek a természettel és önmagukkal. Tudták mi a jó és mi nem. Tudták mire képesek. Ismerték a türelmet, elfogadták az idő múlását, becsülték az élet által nyújtott ajándékokat. Ismerték az évszakokat, a bolygók járását, a növények varázslatos gyógyító erejét, a természet jelzéseit.

Ezzel a tárlattal szeretném bemutatni képekben, tárgyakban, néphagyományokban, történetekben, tényekben a boszorkányságnak azt a szegmensét és az ezt övező misztikumokat, ahol mindenki megláthatja, megtapasztalhatja, leszűrheti a számára fontos információkból. Kialakíthat egy saját igazságot. Szeretném, ha mindenki megérteni mi volt a félelem és a gyűlölet alapja, miért üldözték a boszorkányokat. 

Ez a tárlat szeretné eloszlatni azokat a tévhiteket, sztereotípiákat, amelyek az emberek fejében érlelődnek évszázadok, évezredek óta. Hiszen, ha visszaemlékszünk a gyermekkorunkra, mindannyian hallottunk olyan a meséket, amelyekben megjelent a vasorrú bába, vagy a gonosz boszorkány. A történetek valós hátterét szeretném bemutatni, ami még jóval a Grimm testvérek előtt keletkezett.

A múzeum interaktív, hisz én is azt vallom, hogy a látványosabb, kézzel fogható, hallható, tapintható dolgok hitelesebbek és mélyebb nyomot is hagynak. A látogatásokat én vezetem, félhomályban (gyertyafénynél), hogy a kor hangulatát még könnyebb legyen átérezni. Saját szemszögemből láttatom ezt a világot - hiszen ebben nőttem fel. Emiatt személyes tapasztalatok, név nélküli történetek is hallhatóak. 

Remélem, hogy sikerül egy kicsit elrepítenem a látogatót a múlt korok boszorkányai közé, a különféle népek sámánjainak világába, és természetesen a mai korok modern boszorkányainak életébe is.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el